Back to Top

Inschrijven nieuwsbrief

Atmosfeer

Traditie

jos_theys“Een Bourgondische levensstijl” is een fraaie manier om te zeggen dat men “lekker eten en een goed glas met op tijd en stond een flink feest” naar waarde schat, op prijs stelt.
Herinnering stapelend op herinnering weet ik zeker dat op de boerderij (°) dat principe altijd heeft gegolden.

Grootmoeder kookte graag, bevlogen en schitterend voor de familie en voor het personeel.
Op de lange tafel, mooi gedekt met spierwit tafellinnen en stijlvol bestek, waaraan wel vijfentwintig mensen konden aanschuiven, stonden het op houtskool gebakken brood, het gebraden vlees, de aardappelen en de groenten uit de tuin te dampen en verspreidden door heel het huis een nimmer te vergeten geur.

Dat we haar taak hebben overgenomen, spreekt vanzelf. We laten niet in de steek wat haar dierbaar is geweest.  Ik wil haar erfenis in stand houden en daarvoor alle moeite geven, vol  enthousiasme en overtuiging. Klasse tover je niet uit een hoge hoed.


(°) De grondvesten en de kelders van de boerderij dateren uit de laat Bourgondische periode.
In 1807 verbouwde Hendrik Van der Noot (gekend van de Brabantse Omwenteling) de hofstede om tot een mooi  landhuis. Na een verwoestende brand hebben wij in 1992 het pand in de oorspronkelijke toestand hersteld.

 

De stiel

Elke dag opnieuw top zijn, dat is onze opdracht.  Nog beter, nog een trapje hoger, onze drive.
Om dit te bereiken houden we de professionele vleesproductie voor het grootste deel in eigen hand
en wordt het werk in de keuken stap voor stap van nabij gevolgd.
Betrouwbaarheid, uitzonderlijke kwaliteit en oerdegelijke service op elk niveau is de grondregel.
Daar gaat het om. Stilstaan kan niet.
De beenhouwers en de koks, overigens ook het andere personeel, weten met die druk om te gaan.
Met liefde voor de stiel en met de vele andere talenten zorgen wij steevast voor een culinair
aanbod van de bovenste plank.
Geen grotere blijk van waardering dan de tevredenheid op het gezicht van de klant.

 

Gasten ontvangen

uguetteNaast een te vertrouwen vleesproductie en een uitmuntende keuken zijn ook een gastvrij (warm) onthaal en een persoonlijke bediening van belang. Alles gebeurt gezamenlijk. Alles werkt samen. Alles is onderling afhankelijk.

Gasten ontvangen is bij ons, iedereen weet het, de taak van Uguette. Zij is de gastvrouw in de ware zin van het woord. Altijd met allure, altijd met waardigheid. Met fantasie en met geduld.
Zij schept een klimaat waarin mensen zich thuis voelen, dirigeert en inspireert het zaalteam.
Niet zo maar is zij door Knack Magazine verkozen tot “gouden garden gastvrouw van het jaar”.